Close

Граждански брак преди сватбата. Изнесен ритуал в ресторанта – удобства и предимства

Сватбена фотография, сватбена фотосесия

Днес времето е най-скъпото нещо на света. Ако не вярвате на тази констататация, ще ви се наложи да го направите. Щом ви предстои този вълнуващ момент – сватбата, е добре да знаете някои неща, които със сигурност ще са ви от полза.

Изнесен ритуал

Спестете време за фотосесия в деня на сватбата, и не разхождайте вашите гости за един подпис от единия до другия край на града

Изнесен ритуал в ресторанта

Удобство и предимство ли е изнесеният ритуал в ресторанта?

Подпис през седмицата по дънки и кецове. Класика и удобство.

Тази година тенденциите са за малки и пищни сватби в тесен семеен кръг. Нищо излишно. Всичко това носи само плюсове за цялостно поднесения сватбен ден пред вашите гости. Без излишно бързане и напрежение, чуденето къде да паркират,  или пък дали няма нещо да се забрави – като чашите за виното, например или някой друг задължителен атрибут за ритуалната зала.

Изнесен ритуал

А какво се случва в ритуалната зала!?

Чакаме, потим се, а когато влезем вътре, всичко приключва за по-малко от 15 минути. Поради тази причина, младоженците в последно време правят следното: гражданският брак е в седмицата преди сватбата. Двамата отиват по дънки и кецове само с кумове. После се отправят към някое любимо тяхно място на чаша вино и трескаво обсъждат предстоящия сватбен ден.

Масова практика в последно време е младоженците да прескачат гражданското и да правят изнесен ритуал в ресторанта.

Изнесен ритуал

Там това прави техен приятел или нает служител от общината. Сключването на така наречения граждански брак  в ритуална зала вече си е направо отживелица и често носи излишно напрежение, смут и отнема ужасно много време. Много често, когато нещо се обърка или някой закъснява, а в него са сватбените халки например, неусетно настъпва забавяне. И докато се огледате, служителите от ритуалната зала пускат сватбата след вашата и така програмата се измества с още един час. А обикновено по закона на Мърфи точно това е времето, което вие сте предвидили за сватбената фотосесия.

Изнесен ритуал

Въпреки забавянето, се отива на фотосесия, там времето минава бързо и неусетно, снимането е забавно и приятно, снема напрежението особено след отекчително чакане пред ритуалната зала. И така се унасяме в снимки, че пристигаме в ресторанта с порядъчно закъснение от 1 час в най-добрия случай.

Изнесен ритуал

През времето за снимки звънят родители, притесняват младоженците с въпроси  къде сте, кога ще дойдете, чакат ви и прочие.

За да избегнат това, младоженците прескачат тази част, бягайки от масовката за Гражданския брак в Ритуалната зала.

Изнесен ритуал в ресторанта

Отправят се към църквата за Венчавка, тук оставят времето за фотосесия и след това купонът може да започне с далеч по-малко напрежение.

 Изнесен ритуал в ресторанта, сватбата

Видяхте ли, че никак не е лесно. Колкото и на думи да изглежда простичко, нещата не са такива, каквито ни изглежат предварително. В крайна сметка това е вашият ден. И вие решавате. Няма нищо по-хубаво от това да се появите пред  любимите си хора в една ненатрапчива обстановка пред ресторанта. Те ви очакват с чаша вино в ръка и всичко това се случва на фона на прекрасна музика.

DSC_7828

Какво по-добро начало на Сватбената вечер от това! И да не забравите най-важното – усмивката 🙂

Изнесен ритуал