Close

Вечният въпрос – какво да правят гостите на сватбата, докато младоженците са на фотосесия

гостите на сватбата

Организирането на една сватба си е цяла наука. Ако не знаете това или сте се съмнявали в истинността на подобно твърдение, след като премине всичко, ще можете с чиста съвест да кажете и вие. Същото. Че науката никак не е лесна. И част от нея повдига въпроса какво да правят гостите на сватбата, докато младоженците са заети с други дейности?

PSM_7684

В повечето случаи младоженците наемат агенция и тогава нещата са доста по-лесни и без излишен стрес. Други пък планират всичко сами с месеци, но при единия и другия случай остава въпросът:

Какво да правят гостите на сватбата, докато младоженците са на фотосесия ?

PSM_8555

Знаете как се притеснявате, когато планирате рождения си ден, и гледате никой да не скучае, всички да се забавляват и гостите ви да не се чувстват излишни. Представете си тези съображения, само че умножени по десет!

Сватбени емоции, фотосесия

Един от най-трудните за преценяване моменти е този, в който трябва да се реши кога да бъде сватбената фотосесия.

PSM_4329

Тя отнема време, през което младоженците винаги се притесняват какво ще правят гостите, за да няма сърдити след чакането. И много пъти само и само да не закъснеят, те прекратяват снимките точно когато вече са свикнали да позират.

DSC_4965

Само че тази „саможертва“ накрая никой не я забелязва. И после ви е яд на себе си, че от вашата доброта, имате малко снимки само на вас двамата, които не включват родители, кумове и т.н.

DSC_5088

За да се избегне такъв вид притеснение, имаме няколко съвета към вас. Те ще спасят настроението в специалния ден. Проверено е!

PSM_5558

Следсватбена фотосесия

Ако сте от по-притеснителните и знаете, че няма как да игнорирате и за 5 минути вашите гости, нашият съвет е: въобще да не се опитвате. Нищо няма да се получи, ако телефоните непрекъснато ви звънят, в очите ви се вижда тревога и мислите ви са на друго място. Направете услуга на себе си и не включвайте художествена фотосесия в деня на сватбата.

DSC_6371

Вместо това, направете сватбената програма удобна, без да се бърза. За вас няма да е толкова изморително да хвърчите нагоре-надолу, а фотосесията я направете в отделен ден.
Плюсовете са много: може да отидете на любимо място, без задължително да е в района, в който живеете. Целият ден ще бъде предвиден само за снимки и ще разполагате с най-ценния ресурс, който липсва по сватбите – време!

DSC_6023

Ако можете да се организирате и имате възможността, то това е най-добрият вариант за по-малко натоварен сватбен ден.

Естесвено, не всички младоженци имат времето и желанието да се ангажират с още един ден за обличане и правене на прически, за да застанат отново пред обектива. Други пък от суеверия не се решават да обличат същата рокля и се налага да си купят нова. За това художествената фотосесия често се включва в сватбената програма. Тук обаче също има вариант така да се изготви, че да не се получава голяма дупка по средата на деня и гостите да се чудят къде да отидат, докато стане време за влизане в ресторанта.

PSM_4350 1

Фотосесия преди подписването

Единия начин е да изместите фотосесията преди всички ритуали.
Ако планирате такава сватбена програма, е хубаво повечето гости да бъдат поканени директно в ритуалната зала или църквата. Най-близките – родители, кумове и шафери, са при булката и младоженеца, докато се приготвят. След като младоженецът вземе булката, отиват на фотосесия, обикновено само двамата, а останалите остават да си допиват в дома на булката 🙂 .

PSM_442_33

Може при предварителна уговорка след около час кумовете и ако има шафери, да отидат при младоженците за общи и забавни снимки, но преди това младоженците трябва да са се снимали само двамата.

DSC_1328

Така гостите няма да се чудят какво да правят, тъй като в предварително уречения час директно ще отидат в ритуалната зала и младоженците няма да се притесняват. Друг плюс е, ако фотосесията се направи още в началото на сватбения ден, гримът, прическата и роклята на булката ще бъдат все още свежи.

PSM_4344 1

Но пък тук минусите са, че тази фотосесия се случва в ранните часове на деня около обяд, а подходящото време за снимки е малко преди залязване на слънцето.

PSM_9957

Welcome drink

След подписването в ритуалната зала или венчавката младоженците се отправят към мястото, предвидено за фотосесия, а всички гости към ресторанта. Там гостите чакат младоженците под асортимента на  хубава музика и напитка в ръка 🙂 .

PSM_8619

Обикновено, когато сватбата е с двама фотографи, единият остава при гостите и ги снима. Или младоженците предварително обособяват фотокът.

DSC_0794

В последно време е много модерно гостите да се снимат сами и да се забавляват докато чакат, така времето не се забелязва и закъснението от фотосесията не дразни гостите.

PSM_8973

Вариантът, който ние препоръчваме, и доста често използаме, е:

Фотосесия на няколко части

Може да разделите фотосесията на повече, но по-кратки части. Така гостите почти няма да усетят отсъствието ви.

PSM_2513

Определете 30 минути за снимане в близост до ритуалната зала или църквата, още 30 минути по пътя към ресторанта и може да се направи залезна фотосесия след първият танц, докато гостите вечерят. Малко ще се поизморите, но пък за сметка на това ще имате снимки от три различни локации. Тук препоръчваме да си обуете удобните обувки 🙂 .

DSC_4860

Има младоженци, които са на мнение, че денят си е техен и няма да се съобразяват с никого. Но ако сте от другия тип и искате мир и спокойствие  – проучете внимателно нашите предложения 🙂 .

PSM_8147

Гарантираме, че са изпитани и ефектът им е страхотен. Просто, трябва малко повече смелост в решението и увереност, че всичко ще е наред и по план 🙂 .  Забравете притеснението си, и се опитайте да  останете в нашите ръце.

А вечният въпрос… Оставете го на мира – него само Хамлет го е задавал 🙂 .