Close

Сватбена фотосесия. Камбаните, Дворецът „Врана“, Ботаническа градина, Парк на Военна академия

Сватбена фотосесия, сватбен фотограф

Неизменна част от сватбената програма е художествената фотосесия

Сватбена фотосесия – романтична, красива, дива, различна, оригинална – тя може да бъде такава, каквато я пожелаете. А най-важното е да бъде запомняща се. За което е нужно време, желание и въображение. Въпросите, разбира се, са много. Кога да се направи, колко време да се отдели и най-важното: къде да бъде тя? Ако сте любители на природата, ще се насочите към фотосесия в паркова среда. Но софийските паркове (Южен парк, Борисова градина…) са много натоварени в почивните дни.

Ето защо младоженците предпочитат по-отдалечени и спокойни места.

DSC_6276

Предпочитани места от младоженци

Камбаните

В последно време Камбаните се превърна в любимо място на младоженците за сватбена фотосесия. И това не е случайно. Удобна локация е, особено ако ресторантът е в района на Драгалевци, Симеоново, Бояна или по южната дъга на София.

DSC_1042

Самият паметник се намира в красива борова гора, а едновременно с това могат да се направят интересни кадри около самите камбани или на стълбите пред тях. В близък радиус може да имате разнообразни сватбени снимки сред дървета, поляни, на пътя в полите на Витоша.

DSC_0943

DSC_6324

 

Също така едва ли е място, по което минавате всеки ден, така че със сигурност няма да ви е писнало. Ако обичате да имате избор и да не се разкарвате из цяла София за градска и паркова среда, комплекс Камбаните е идеален за тази цел.

DSC_6183

Дворецът „Врана”

Друга предпочитана дестинация е Парк-музеят „Врана“. Предимствата са, че е красиво усамотено място.

DSC_7589

Самият дворец е невероятна архитектурна забележителност – смесица от типична европейска дворцова архитектура, български възрожденски орнаменти в елегантен неовизантийски стил с характерни сецесионови нюанси.

DSC_7691

Недостатъците са, че може да се влиза до 16:00 часа и се допуска повече от една сватба. Хубавото е, че вече официално може да се правят фотосесии и се заплаща само входна такса. Просторни паркови алеи, различни екзотични растения, дървено мостче – като в приказките, красиви алпинеуми и да не забравим езерото с лилиите.

DSC_7663_1

Цялото място е предпоставка за романтични, изпълнени с мистичност кадри. Ако разполагате с повече време за фото-сесия, Дворецът „Врана” е прекрасен избор.

DSC_7683

Ботаническата градина

Ако програмата в специалния ден така ви притиска, че е неоходимо да спестите време не от фотосесията, а от времето на придвижване до местата за снимки, Ботаническата градина, която се стопанисва от Софийския университет, е добро решение.

DSC_7631

Тъй като е на централно място, няма да се губи излишно време в пътуване. Нейната външна част направо спира дъха – очакват ви забележителности като езеро с лилии, уникално поддържани цветя от различен вид, алпинариуми…

DSC_7696

Тропическата част пък буквално ни вкарва в Амазонка, а розариумът – в английски двор тип Джейн Остин. Получават се цветни, нежни, изключително красиви фотосесии.

DSC_7611

Изящните алеи с кристално бели камъчета подхождат идеално на бялата сватбена рокля. За централна фотосесия в паркова среда Ботаническата градина е добър вариант. Трябва обаче да се има предвид, че снимането там става с предварително записан час и платена такса. Предимството е в това, че по време на сватбената сесия не се допускат други посетители.

фотосесия в Ботаническата градина

Паркът на Военна академия

Ако цветовете в Ботаническата градина са прекалено натрапчиви за вас, паркът на Военна академия е чудесен избор за фотосесия в паркова среда и отново е на централно място.

фотосесия в деня на сватбата

Паркът е в английски стил – прави алеи и пространства, които свободно следват релефа. Красиви елементи за разнообразни кадри са езерото с върбите, липите и брезите около него, изградено във форма на буквата Ф (Княз Фердинанд). Стига времето да е достатъчно, снимки могат да се направят на летния театър, при романтичните стълбища, импозантната беседка, излязла сякаш от разказите на Чехов…

DSC_1546

Вариантите са напълно достатъчни за цяла фотосесия без да се налага да се ходи на различни места през и без това натоварения ден.
Паркът е с уникална архитектура, зелен и спокоен, с високи дървета, сенчести места, предпоставка за мека светлина, което винаги се търси, когато младоженците трябва да бъдат предразположени да се държат естествено без да се притесняват от постоянно минаващите хора.

DSC_1578

Също така мястото е идеално, ако фотосесията се прави по обяд (това по принцип на други места е възможно най-лошия вариант за снимки, тъй като слънцето е високо и е твърде силно), защото многобройните алеи с високи дървета помагат светлината да е равна и подходяща за снимане.

DSC_1587

Мястото за фотосесия е ваш избор. Ако се колебаете, не се страхувайте да споделите с мен за какво си мечтаете. Помислете заедно със сватбения фотограф и изберете най-доброто за вас. За да бъде празникът ви пълен, а вие щастливи. И когато разлиствате страниците със спомените, очите ви всеки път да сияят от радост.

сватбена фотосесия