Close

Взимане на булката. От хотелска стая или от дома на родителите

Взимане на булката - предсватбена фотография

Фотосесия при подготовката на булката  

Едва ли ще се изненадате, ако ви кажем, че традицията повелява булката да бъде взета от дома на родителите й. Но както се казва, традициите вече не са това, което са. Днес не малко от бъдещите младоженци живеят заедно поне няколко години преди да се решат на голямата стъпка – сватбата. И предпочитат да намерят по-нестандартно решение за този ритуал, бягайки от рамките на клишето.
Взимане на булката

Подготовка в хотелската стая

В 90% от случаите младоженците избират ресторанти в хотели. При наемане на ресторанта задължително получават като комплимент от хотела подарък – луксозен апартамент. И съвсем естествено в повечето случаи използват същия апартамент за взимането на булката.

Взимане на булката

Освен това наемат и съседни стаи за подготовката на младоженеца и за техни гости. Трябва да знаете, това има много предимства от гледна точка на снимането. Спестява се време и булката има всички условия да се приготви.

Взимане на булката

Обикновено хотелските стаи са светли, просторни, без ненужни вещи, които да пречат, ако попаднат в кадър. Когато фотографът присъства при правенето на грима и прическата, снимките в подобна обстановка са за предпочитане.

Взимане на булката

Представете си следната ситуация: разглеждате любимите снимки и на заден план се виждат дрехите, които сте забравили да свалите от простора или кутиите от обувки върху гардероба.

DSC_5865

Е, на такива детайли е нормално да не обърнете внимание в големият ден, но след време те само ще загрозяват сватбения ви албум. Затова – помислете добре 🙂

DSC_5673

Осветлението

Всичко около този важен ден ще е чудесно да бъде в бяло или в нежни и по-меки тонове.

Подготовка на булка

Разбира се, не очакваме, че заради сватбата някой ще пребоядиса апартамента си. Но  хотелската стая може да си я изберете.

Подготовка на булката

Стаите обикновено са бели и с малко мебели, които обаче са съчетани с цялостния интериор. Най-добре е да изберете ъглов апартамент с повече от една приятна гледка. Ще се получи фантастична сватбена фотосесия!

Да избягаме от ненужното напрежение

Има още един плюс за хотелската стая – това е спокойствието, с което ще се сдобиете, когато сте само вие, нужните професионалисти за подготовката и може би още 2-3 приятелки (шаферки).

Взимане на булка

Най-нормалното нещо е, когато сте вкъщи, роднините да се радват и да ви снимат от 5, че и от 6 страни. Но няма как да не ви предупредим, че понякога суматохата идва в повече и на най-търпеливите булки.

Подготовка на булка

Тайната за красиво заснетата подготовка са именно  всички тези детайли. И ви молим да ги имате предвид. Без много хора, достатъчно време за грим, прическа и първоначални снимки – ето това ще е перфектно и ще допринесе за качеството на работата на сватбения фотограф.

DSC_3603

А като бонус – обстановката да изглежда скъпо, с вкус. За това ви препоръчваме хотел. Има и още нещо – ще бъде супер ако и букетът е при вас, за да можем да заснемем детайлите заедно с бижутата и обувките.

DSC_6403

Подготовка за сватбения ден в дома на булката

Истинска радост за родителите на булката е тя да бъде изпратена от дома, в който е израснала. Предимството е, че ако имате нужда от нещо, винаги може да е буквално на една ръка разстояние.

Подготовка на булка

Защото сте си вкъщи. Но изборът все пак е ваш. Защото това е ВАШИЯТ ДЕН и вие най-добре можете да почувствате със сърцето си къде да се случи този толкова важен за булката момент.

Взимане на булка

И накрая знайте – направете това, което само вие искате, а не което сте чули по веригата „една жена ми каза…”