Close

Присъствието на детската усмивка в сватбените снимки :)

Често, когато сте поканени на сватба, си задавате въпроса: „С или без деца?“ Ето и нашата гледна точка.

DSC_5951
Децата са винаги естествени, непринудени, понякога много изобратателни.

DSC_0112В този блог искаме да обърнем специално внимание именно на тези ангелчета и по-скоро на присъствието им в сватбения ден. Доколко и как тяхното присъсвие променя облика на сватбените снимки.

PSM_5503
Обикновено, когато едно семейство е поканено да присъства на сватба, се имат предвид и децата. Естествено, че родителите се изкушават дали да не оставят малчуганите на бабите.

DSC_4891

Така вероятността да се случи някоя спираща дъха ситуация, като плач по време на церемония, бутнати чаши или оставяне на трайно петно върху скъпия тоалет на мама и татко, без съмнение ще бъде избегната. Именно поради тези причини звучи примамливо децата да си стоят вкъщи.

PSM_2617
Но истината е, че те се вълнуват почти колкото вас!

PSM_8748

Наскоро приятели с дете бяха поканени като гости на една сватба. Не можах да повярвам на очите си, когато видях малката им дъщеря да яде зеленчуци без да се мръщи, да не плаче, че трябва да ходи на детска градина и значително да спадне броя на пакостите. Все едно някой беше сменил малката и, особено инатлива Мария, с нейна значително по-послушна двойничка. Причината – месец преди сватбата й е било обяснено, че ако иска да бъде шаферка, трябва да слуша – МНОГО! И резултатът беше налице.

PSM_2178
Всички малки момиченца обожават булката. Радват се да помагат, и как не – та нали всяко малко момиченце мечтае да бъде булка.

PSM_0355
Децата имат невероятно чувство за естетика. Не ги лишавайте от тази радост. Нека се почувстват толкова важни,  колкото сте и вие, като гости.

DSC_4530
Децата могат да бъдат и много полезни за настроението на сватбата.  Шаферките често помагат на булката да не изцапа роклята, като я придържат.

PSM_0807
Малко по-големите отговарят за носенето и опазването на букета. Понякога носят венчалните халки на подписването – те сами по себе си са страхотна атракция. Големите им се радват, създава се прекрасна атмосфера.

PSM_1013
А повярвайте – това се отразява и на сватбените снимки. Една сватба без деца е лишена от чар.

PSM_6876
Нашият екип обожава да снима малките гости.

PSM_0947
Те са толкова артистични, правят интересни физиономии и не се притесняват кой ги наблюдава. Непринудени и съвсем наивни, за нас винаги е удоволствие, когато застанат пред нашия обектив и винаги им обръщаме специално внимание. Особено, когато сме двама фотографи.

DSC_4421
Тъй като ние винаги правим няколко фотосесии – с кумове, романтична – само на булката и младоженеца, залезна, а ако откраднем малко време – най-често в дома на булката, включваме и малките ни приятели в художествените снимки.

PSM_1832
Благодарение на тях, процентът на разнообразните снимки става по-голям. През целия ден запечатваме забавни моменти – как се смеят, играят, лежат по пода, танцуват и се вълнуват. Без тях няма да е същото!

PSM_6925
Скъпи родители и бъдещи младоженци, не се колебайте да включите децата в празничния ден. Дори не всичко да мине по вода, Ви гарантираме че ще стане голяма забава и накрая ще останат само хубавите спомени и снимките с настроение!

PSM_9562Затова – действайте смело. Децата са част от украсата и красивата история на Вашата сватба. Те са нейната усмивка 🙂