Close

Сватба извън големия град. Яко е, защо не!

Сватба извън големия град

Ще ви предложим нещо, което със сигурност ще ви хареса. Или поне ще ви накара да го обмислите сериозно. На някои ще се стори щуро, на други интересно, а на трети досадно. Но в едно сме сигурни – че няма да е скучно. Става дума за следното: сватба извън големия град!

DSC_2236
В последните години все по-често младоженците избират да организират сватбата си извън големия град.
PSM_3806

Причините са много, и макар да е доста по-трудно за организация, това приключение много често е оправдано и си струва всяко едно усилие.

DSC_2126

Едни от най-красивите, спокойни и романтични сватби са тези извън големия град!

DSC_4148 1

За нашия екип винаги е предизвикателство и щастие, когато се случва да сме част от подобни сватби.

PSM_0958

Знаете ли колко по-приказно и по-различно би се получила сватбената ви фотосесия в двора на красива селска градина, на плажа или на поляна до борова гора?

PSM_6846

Затворете очи – пред вас е малко населено място, китни дворове, красив площад – далече от навалицата и шума.

DSC_4439

И вие в този мъничък, но истински рай. Ако можехте само да си представите красотата на едно такова приключение…

PSM_8497

Знаете ли какво истинско удоволствие е да оставиш късче от себе си в изработка на украсата на собствената си сватба. Особено ако обичате изкуството във всичките му аспекти.

DSC_8260

Първоначално идеята за толкова сериозна организация сигурно би ви стреснала.

DSC_9067

Все пак, ако се венчаете в града, в който живеете, по всяко време може да организирате сватбата. Дори в обедната почивка или след работа. Без да се тревожите за превоз или настаняване на гостите.

PSM_8253

Но монетата има две страни. В големия град сватбите се правят на конвейер, тъй като желаещите са толкова, че няма как да стане по друг начин. В стремежа си да запазят личния момент, младоженците започнаха да прибягват до изнесен ритуал.

Професионален сватбен фотограф

Да не споменаваме, че в град като София, в активния сватбен сезон, е трудно да се намери спокойно място за фотосесия. Обикновено, младоженците трябва да чакат други да се снимат, губи се време, а за по-срамежливите си е истинско предизвикателство, защото често стават център на внимание. В такива условия е трудно да се получат непринудени и естествени снимки.

PSM_0481

Ако решите да се ожените в малко населено място, денят ще си е само ваш. Разбира се, пак трябвa да запишете час, но никой няма да ви се разсърди, ако закъснеете с 10 минути или пък подраните.

PSM_0819

Освен това се запазва личното отношение – обредните лица не бързат и могат да проведат ритуалите си спокойно, с всички детайли. А това се усеща.

PSM_8641

В малкото населено място всичко е наблизо, не губите време в излишно пътуване. Има много прекрасни места, където да направите сватбената фотосесия на спокойствие.

PSM_8535_1

Заедно ще изберем полето с цветя и сено или гората с борове и брези. Там няма от какво да ви писне – ще сте сами с …фотоапарата.

DSC_3993

Има много причини, поради които обичаме да снимаме извън София. Всяко различно място зарежда и вдъхновява екипа ни.

DSC_4253 1

Извънградските сватби или тези в малки населени места протичат много по-спокойно. Поканените гости са ограничени до най-близките на младоженците. Обикновено, сестрата на лелята на третия братовчед, която изобщо не познавате, няма да присъства 🙂 А и винаги може да се оправдаете, че местата за спане са ограничени.

DSC_3856

Така напрежението около излишните гости се елиминира. В самия сватбен ден младоженците губят много енергия, докато тичат от единия край на града до другия, тъй като големият град предполага големи разходки 🙂

DSC_3921

Един от най-красивите моменти в сватбените снимки е художествената фотосесия.

И преди сме споменавали, че тези снимки младоженците нямат търпение да ги видят, слагат ги в рамки… А по време на деня никой не се замисля защото все се бърза нанякъде. Когато сватбата се случва в по-спокойна атмосфера и имаме повече време, и за младоженците е по-лесно да позират, да изглеждат спокойни и да слушат фотографа, който ги напътства.

PSM_0945

Сигурно вече се размечтахте за приключение с романтичен привкус… Е, все пак искаме да ви уверим, че всичко казано дотук, не омаловажава организирането на сватба в големия град. Но показва и други възможности.

DSC_2578

А работата на професионалния фотограф е да отрази по най-красивия начин всяка една сватба.

PSM_1822

Ако вече сте размислили и сте готови за приключение, гарнирано с романтика – насреща сме 🙂 Очакваме да рискувате.
Защото си заслужава една сватба извън големия град.