Close

Сватбеният портрет – стил и любов

Сватбеният портрет

Скъпи приятели и бъдещи младоженци, портретната фотография е класика, без която светът на фотографията не би бил същият.
Какъв би бил сватбеният ви ден, ако във вашите снимки няма поне един класически сватбен портрет.

Повлияни от новите западни тенденции, ние наблягаме на различния сватбен портрет без режисиране, но се стремим да не пропускаме и класическия въздействащ портрет.
Ето нашата гледна точка:

Класически сватбен портрет – режисиран

Да, точно като този портрет от сватбата на вашите родители, но с модерна визия… На подобни фотосесии обикновено се позира: младоженците и най-близките им са на фокус, а фонът остава на дефокус.В тези случаи разчупваме рамката, като използваме обективи с различно фокусно разстояние за придаване на една по-съвременна визия на сватбените снимки.

Естествен портрет без режисиране


В сватбените портретни снимки се стараем да пресъздадем баланса и хармонията между младоженците и заобикалящата ги среда…
 

Стремим се да уловим погледите, жестовете и емоциите, обикновено разхождайки се в градска обстановка.
Главните действащи лица знаят, че са снимани, но не подозират кога ще са в кадър.В зависимост от мястото използваме изцяло наличната светлина (снимане без светкавица), за да направим по-въздействащ портрет. Така светлините и сенките в преден или заден план играят важна роля за реализирането му.Именно за това този тип портрети са ценни и носят своя разказ за емоционалното състояние на всеки един от двамата младоженци.
И тук изниква въпросът – какво ни носи една сватбена портретна снимка – емоция, спомени, преживяване…
Всичко това е събрано в едно.

Непринуден репортажен портрет


Ето това вече е висш пилотаж в сватбената фотография и предизвикателство за всеки професионален сватбен фотограф.Подобни непринудени портрети са много харесвани и в последно време предпочитани. В такива случаи фотографа трябва да е незабележим.Доста често наши младоженци споделят, че попадайки на сватби на техни приятели се чувстват некомфортно от постоянно следящи ги камери.
При подобни ситуации няма как да се получат хубави и въздействащи кадри.
Ето защо се стараем в ресторанта да стоим максимално отдалечени от дансинга, снимайки с дълго-фокусни обективи без да се набиваме на очи.Това изключва основните ритуали като: ритане на менче, хвърляне на букет и разчупване на пита, където за да уловим момента, оставаме в по-предни позиции, но пак достатъчно отдалечени, за да не дразним гостите.Скъпи младоженци, показвайки нашата гледна точка и различния портретен стил в сватбената фотография, се опитахме да отговорим на някои ваши въпроси. Надяваме се да сме били полезни, а останалото оставете на нас. Нека усетим и отразим любовта ви по най-добрия възможен начин, изразявайки емоцията в един миг – мигът на Вашата Любов.А сватбеният портрет ще я запечати с цялата магия на фотографията!