Close

Модерната сватба. Стил, класа и цвят за сватбените сезони 2020 и 2021

Модерната сватба

Дойде моментът за трескавата организация на сватбите не само за сезон 2020, но и за сезон 2021. Макар че неприятният коронавирус промени много от нашия живот изведнъж, не трябва да униваме – нито Вие, нито ние. Защото сме сигурни, че всички хора – обединени в трудностите, ще се справим заедно. Затова да поговорим за празника, който искате да имате.
Модерната сватбаВсе повече младоженци се стремят към модерната сватба, изпълнена със стил, класа и характер. И за да постигнете желания резултат за една истинска модерна визия, ще Ви запознаем с последните модни тенденции. Разбира се, винаги може да прибавите към тях и Вашата мечта.

Малка бутикова сватба


В последно време все повече младоженци предпочитат малките сватби в тесен кръг. Вече не е нужно да каните цялата рода и да се чудите кой и как да настаните така, че да избегнете евентуално неудобна ситуация между определени членове на фамилиите.
Това обаче не значи, че трябва да се лишите от всички компоненти на една голяма сватба, като хубава сватбена рокля, изискан ресторант, добър фотограф, флорист и т.н.

Цвят и тема за модерната сватба

Изборът на цвета и темата на Вашата сватба е основен момент в организацията.

Това е така, защото щом сте определили веднъж Вашия стил, изцяло ще се съобразявате с него.
Последните тенденции за модерната сватба са в полза на кралското синьо и меките нюанси на розовото.

Неформалната обстановка е предпочитана от много двойки, а булките се радват на комфорт със стилни и елегантни сватбени кецове.

Стилна и изчистена или лека и ефирна сватбена рокля

Едно от основните направления по отношение на сватбените рокли беше повлияно от изчистената рокля на Меган Маркъл.

Роклите в този стил ще бъдат доста актуални за дълго време и особено за по-официални сватби.

Дамите, които предпочитат по-романтичната визия, се радват на голямо разнообразие от леки и ефирни рокли, които могат да са в различни светли тонове на розово, сиво и екрю.

Естествени цветя и екологичен аспект

Украсата с балони и конфети отдавна е демоде и се смята за проява на лош вкус. Това, което ни остава, са цветята. Алтернативният вариант с изкуствени цветя не е добро решение.
Модерната сватба
Затова фокусът е върху живите цветя, многото зеленина и еко мотивите (градинските сватби имат предимство в това отношение). Определено модерната сватба се съобразява с тези изисквания.

Полезни подаръчета за гости

Всички имаме поне по един сувенир, който само заема място и събира прах вкъщи. Ето затова младоженците все повече започват да се чудят какъв подарък да подарят на своите гости.
Едни от най-предпочитаните подаръчета са малки кактуси или сукуленти в саксийки, декорирани бисквитки или макарони в красиви картонени кутийки, ароматни сапунчета… общо взето неща, които могат да влязат в употреба.
Имайте предвид, че многото панделки, целофанчета, тюлчета и всякакви финтифлюшки, с които се украсяват подаръчетата, са абсолютно табу за една модерна визия.

Светлина и минимализъм

Пищните претруфени сватби също са демоде и акцентът е върху минимализма .
Модерната сватба
Разбира се, това не значи бедност и ограничен бюджет, а красиво и хармонично подредени свещници, цветя, фенери и други. Същевременно многото малки лампички създават чувството за богата и романтична атмосфера.

Определено, тази тенденция ще се запази за дълго време при вечерните сватби.

Шедьоври на изкуството

И ето, че идва моментът за сватбената торта! Представата Ви за голяма няколко етажна сватбена торта, покрита с тежък фонтан и захарни рози трябва да бъде забравена. Тези тежки и натруфени торти бяха изместени от леките, така наречени, „голи” торти, които обикновено са украсени с живи цветя и плодове.

Тази тенденция е още актуална, но и тя вече се измества от новите живописни торти, които са цяло произведение на изкуството. Разбира се, качеството и вкусът на тортата са приоритет, а външният вид в повечето случаи също е повлиян от минимализма.

Личен мотив

След всичките изброени съвети и модни тенденции не трябва да забравяте, че това е Вашата сватба и личният мотив е най-важен.

Стремете се към оригиналност и изразете себе си чрез сватбата.
Лични снимки или послание към вашата половинка, нетрадиционно меню и нетипична украса са само част от нещата, с които можете да придадете характер на вашето събитие.

Сигурни сме, че всяка двойка ще иска да бъде запомнен точно техния празник. Не само от роднините, но и от приятелите й. Затова не се страхувайте да дадете ход на мечтите си. За които почти винаги е нужно малко повече въображение и креативност, а не толкова пари.