Close

Ритуални зали в София

Ритуални зали в София

Ритуални зали в София: Къде, как и защо?

Един от основните компонента, без които не може да има сватба, е сключването на граждански брак. За целта ще е необходимо да си изберете обреден дом (измежду познатите ритуални зали в София) и да запишете час. А за да си запишете час, независимо коя обредна зала сте си избрали, е необходимо да минете или да се обадите в Столичния дом за радостни обреди, който се намира на ул. „Кракра” 2 (срещу парка Заимов). Телефон за информация и записвания: +359 2 981 26 28.

ритуални зали в София

За да улесним избора Ви за ритуална зала, сме подготвили списък от всичките шест ритуални зали в София (като не броим ритуална зала „Възраждане“ на ул. „Овчо поле”, която е затворена за неопределено време).

Ритуална зала „Красно село – Хиподрума“

ритуални зали в София

Това е най-голямата и предпочитана обредна зала в София, която наскоро беше изцяло обновена. Светлата и просторна обстановка благоприятства за заснемането без използване на светкавица, което гарантира едни по-естествени кадри.
 ритуални зали в София

Разполага с голям паркинг,както и парк, подходящ за фотосесия с роднини и приятели. Максимум капацитетът на залата е около 300  човека.Предлага озвучаване с професионален хор механична музика.

Ритуална зала „Средец“ на ул. Леге

ритуални зали в София, център

Обредната зала „Средец” е наскоро обновена от бяло към светло розово и прасковено, което допринася свежест. Естествената светлина е много подходяща за фотозаснемане. Разположена е на цетнрално място, което в повечето случаи спестява време. Предимство е и предлагането на рок и джаз озвучаване по време на ритуала.

ритуални зали в София

Единствените недостатъци са паркирането и ползването на един асансьор, тъй като ритуалната зала е на 3-тия етаж.

Ритуална зала „Оборище“

Както вече упоменахме, ритуална зала „Оборище“, която се намира на ул. „Кракра” 2, е единственият обреден дом, в който се записват часовете за гражданските бракове. Залата не е в идеално състояние, външната част е изрисувана с графити, а плочките са изпочупени.Предлага озвучаване с професионален хор в съпровод на пиано. Залата може да осигури фолклорен състав за посрещане на младоженците. Не винаги се намират свободни места за паркиране на паркинга зад сградата.

Ритуална зала „Студентска“

ритуални зали в София

Обредна зала „Студентска” предлага ритуална зала, фоайе за поздравления, озвучаване с механична музика. Тази зала е малко по-мрачна и не е много подходяща за снимки. Има достатъчно парко места в непосредствена близост.

Ритуална зала „Триадица“ на бул. „Витоша”

ритуални зали в София, Триадица

Разполага със зала за поздравления и английски двор.Предлага допълнителна тържественост на ритуала с хорово изпълнение. Залата е тъмна, тъй като няма прозорци.

Паркирането в близост е възпрепятствано, поради пешеходната зана на бул. „Витоша”. Капацитетът е до 200 човека.

Ритуална зала „Сердика“ на площад „Лъвов мост”

ритуални зали в София, зала Сердика

Предлага механична музика и щрайх – музика, изпълнена от струнно трио или квартет.

Това е единственият обреден дом в столицата с климатик. Залата не е с голям капацитет и не я препоръчваме за големи сватби. Дворът на обредния дом не е добре поддържан, но след ремонта около „Лъвов мост”, площадът пред залата е в значително по-добро състояние.
Може да се паркира в района срещу заплащане за синя зона.

Надяваме се, че с тази полезна информация сме помогнали за Вашия избор на ритуална зала в София.