Close

Ритуални зали в София

Къде, как и защо?

Един от основните компонента, без които не може да има сватба, е сключването на граждански бракJ. За целта ще е необходимо да си изберете обреден дом и да запишете час. А за да си запишете час, независимо коя обредна зала сте си избрали, е необходимо да минете или да се обадите в Столичния дом за радостни обреди, който се намира на ул. „Кракра” 2 (срещу парка Заимов). Телефон за информация и записвания: +359 2 981 26 28.

За да улесним избора Ви за ритуална зала, сме подготвили списък от всичките шест ритуални зали в София (като не броим ритуална зала „Възраждане“ на ул. „Овчо поле”, която е затворена за неопределено време).

Ритуална зала „Красно село – Хиподрума“

Това е най-голямата и предпочитана обредна зала в София, която наскоро беше изцяло обновена. Светлата и просторна обстановка благоприятства за заснемането без използване на светкавица, което гарантира едни по-естествени кадри.
 

Разполага с голям паркинг,както и парк, подходящ за фотосесия с роднини и приятели. Максимум капацитетът на залата е около 300  човека.Предлага озвучаване с професионален хор механична музика.

Ритуална зала „Средец“ на ул. Леге

Обредната зала „Средец” е наскоро обновена от бяло към светло розово и прасковено, което допринася свежест. Естествената светлина е много подходяща за фотозаснемане. Разположена е на цетнрално място, което в повечето случаи спестява време. Предимство е и предлагането на рок и джаз озвучаване по време на ритуала.

Единствените недостатъци са паркирането и ползването на един асансьор, тъй като ритуалната зала е на 3-тия етаж.

Ритуална зала „Оборище“

Както вече упоменахме, ритуална зала „Оборище“, която се намира на ул. „Кракра” 2, е единственият обреден дом, в който се записват часовете за гражданските бракове. Залата не е в идеално състояние, външната част е изрисувана с графити, а плочките са изпочупени.Предлага озвучаване с професионален хор в съпровод на пиано. Залата може да осигури фолклорен състав за посрещане на младоженците. Не винаги се намират свободни места за паркиране на паркинга зад сградата.

Ритуална зала „Студентска“

Обредна зала „Студентска” предлага ритуална зала, фоайе за поздравления, озвучаване с механична музика. Тази зала е малко по-мрачна и не е много подходяща за снимки. Има достатъчно парко места в непосредствена близост.

Ритуална зала „Триадица“ на бул. „Витоша”

Разполага със зала за поздравления и английски двор.Предлага допълнителна тържественост на ритуала с хорово изпълнение. Залата е тъмна, тъй като няма прозорци.

Паркирането в близост е възпрепятствано, поради пешеходната зана на бул. „Витоша”. Капацитетът е до 200 човека.

Ритуална зала „Сердика“ на площад „Лъвов мост”

Предлага механична музика и щрайх – музика, изпълнена от струнно трио или квартет.

Това е единственият обреден дом в столицата с климатик. Залата не е с голям капацитет и не я препоръчваме за големи сватби. Дворът на обредния дом не е добре поддържан, но след ремонта около „Лъвов мост”, площадът пред залата е в значително по-добро състояние.
Може да се паркира в района срещу заплащане за синя зона.

Надяваме се, че с тази полезна информация сме помогнали за Вашия избор.